Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Steak tartaar op tafel.
- Snijd de ossenhaas in reepjes en hak het dan in blokjes van 0,5 x 0,5 cm. Houd het vlees in een glazen kom op ijs en snijd het bij voorkeur enkele uren vooraf. Bewaar de tartaar goed afgedekt in de koelkast.
- Klop de dooiers in een kom met een vork los met de mosterd. Voeg naar smaak worcestersaus, tabasco, zout en eventueel peper toe. Klop druppelsgewijs een gelijk volume aan olijfolie door het dooiermengsel. Snijd de sjalot, peterselie, kappertjes en augurkjes ragfijn en schep alles door het dooiermengsel.
- Schep vlak voor serveren de fijngehakte ossenhaas door de dressing. Proef of er nog wat tabasco, zout of peper bij moet.
- Schep de steak tartaar in een cirkel van 3 cm dik op gekoelde borden. Trek met een vork een aantal lijnen op de bovenkant. Maal er nog wat peper boven en serveer direct.