Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 g suiker
- 160 g Roomboter
- 200 g bloem
- 1 el melk
- 1 biologische citroen
- 100 g Milka melkchocolade Daim
- 1 mixer
- 1 springvorm (ø 24 cm)
- 1 bakkwastje
- 1 zeef
- 1 rasp
- 1 satéprikker
- 1 bakpapier
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ronde cake met melkchocolade op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 170 °C. Doe de eieren, suiker en een mespunt zout in een beslagkom en klop met de mixer in 5-6 min. tot een lichtgele crème.
- Smelt intussen de boter in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als de boter half gesmolten is. De rest smelt dan vanzelf. Vet de springvorm met een kwastje in met wat gesmolten boter.
- Zeef de bloem boven de eiercrème en spatel er rustig door terwijl je er de gesmolten boter en daarna de melk bij schenkt. Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en meng erdoor.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de cake 30 min. in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze schoon uit de cake komt, is de cake gaar.
- Neem de cake uit de oven en leg eerst het bakpapier en daarna de chocoladereep in de plastic verpakking erop, zodat de chocolade in de verpakking smelt. Verwijder de springvorm als de chocolade zacht is. Knip een puntje van de verpakking en besprenkel de cake met de chocolade.