Ingrediënten
- 680 g ultimate sparerib
- 500 g Krieltjes
- 4 el Olijfolie
- 500 g Zoete puntpaprika
- 2 rode uien
- 4 spiesen (bamboe of metaal)
- 1 barbecue met deksel
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spareribs met krielspiesjes en gegrilde paprika op tafel.
- Haal de sparerib uit de verpakking en bestrijk met de marinade. Laat 1 uur marineren. Steek de barbecue aan.
- Halveer de grotere krieltjes en laat de kleinere heel. Kook de krieltjes met schil in 12 min. bijna gaar, giet af en spoel koud. Rijg de krieltjes aan de spiesen. Besprenkel de spiesen met 2 el olie en gril ze 10-12 min. op de barbecue.
- Leg ook de sparerib op de barbecue. Gril 15 min. met het deksel op de barbecue. Keer elke 5 min. en bestrijk de sparerib dan met de moppingsaus uit de verpakking.
- Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de uien in grote parten. Besprenkel de groenten met de rest van de olie en gril ca. 8 min. op de barbecue. Keer af en toe.
- Snijd de sparerib in losse ribs en leg op een plank. Serveer met de aardappelspiesen en gegrilde groenten.