Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

BBQ menu Smulweb #2: luxe barbecueen

BBQ menu Smulweb #2: luxe barbecueen

Zon schijnt? Barbecue aan! Veel mensen gaan bij barbecueën vaak voor het gemak en de standaard worstjes, speklapjes en sateetje. Zonde, want je kunt zo veel meer op de barbecue! Door een leuke draai te geven aan bepaalde recepten, creëer je makkelijk een luxe versie van het originele gerecht. Ideaal voor als je gasten krijgt of als je zelf een avondje wil uitpakken. Smulweb helpt je met een compleet BBQ menu. Met deze blog heb je een dé checklist voor een luxe barbecue bij de hand zodat je niets vergeet!

Lees meer

Smulweb BBQ menu: stoer en basic barbecueën

Goed eten is buiten eten. Het is barbecue seizoen,dus het is tijd om inspiratie op te doen voor stoere barbecue gerechten. Tegenwoordig is barbecueën niet alleen een stuk vlees op de BBQ leggen. Er is zoveel meer mogelijk! Maar wat zet je dan allemaal op tafel? Smulweb helpt je met het ultieme stoere BBQ menu. Jij hoeft alleen nog maar de boodschappen te doen en het lekker op te eten natuurlijk.

Spareribs

Lekker vlees mag niet ontbreken

Voor een geslaagde barbecue, heb je een aantal dingen zeker nodig. Om te beginnen haal je een lekker stukje vlees bij de slager of de supermarkt.Geef heel gemakkelijk je eigen smakelijke draai aan je vlees door een heerlijke marinade. Of kies eens voor het ultieme barbecue gerecht: spareribs. Heerlijk gemarineerd in een zoetzure marinade en zo gegaard dat hij van het bot af valt.

Lees meer

De nieuwste BBQ trend: Fruit op de bbq!

Gril jij je toetje wel eens op de BBQ? Vlees grillen op het rooster vinden we normaal. Groenten op de BBQ doen we ook wel eens, maar fruit? Ja, het kan echt! Lekker als tussengerecht maar ook als dessert bij een geslaagde BBQ. Populair bij de kids, lekker fris én zoet. Kortom, fruit op de BBQ!

fruit op de bbq

De vraag is alleen: welk fruit gebruik je dan precies? Waar je goed op moet letten is dat het fruit niet te zacht is. Hierdoor zal het namelijk een papje worden en dat wil je niet. Zorg er dus voor dat het fruit nét rijp is, maar wel mooi en stevig. Hard fruit zoals appels, peren en ananas zijn door hun vorm en textuur dus het makkelijkst om te grillen. Maar ook wat zachter fruit zoals mango, pruimen en perziken kun je prima op de barbecue leggen. Alleen hebben zij wat meer aandacht nodig.

Lees meer

Steek de BBQ maar aan! 5 x vegetarische inspiratie voor op de Barbecue

Het barbecue-seizoen is weer geopend! Vegetarische recepten worden steeds populairder, maar bij barbecue denken veel mensen toch aan vlees gerechten. Anno 2021 gaat daar toch echt verandering in komen. Vergeet de hamburgers, satéstokjes en spareribs en maak plaats voor de lekkerste vega barbecue gerechten.

groenten op de bbq

Groenten op de bbq

Om te beginnen kun je er altijd voor kiezen om groenten te grillen. Denk aan rode puntpaprika’s, portobello’s, maiskolven en meer. Allemaal eenvoudige groenten die je ergens tussen de 180 en 200 graden kunt grillen. Voor wat extra smaak kun je de groenten even bestrijken met een mengsel van olijfolie, knoflook en peterselie. Na het grillen even aftoppen met wat peper en rucola en je hebt een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Lees meer

Brood, daar zit wat in!

Wie is er niet groot mee geworden? Althans, in Nederland. We zijn hier in ons landje echte broodeters. Voor het ontbijt, bij de lunch. Hoppa, zo uit je broodtrommeltje..

Brood behoort tot onze basisvoedingsmiddelen. Mensen die zelf wel eens brood hebben gebakken zullen misschien weten dat brood voornamelijk bestaat uit 4 ingrediënten:

  • Bloem, meel of volkorenmeel van een of meerdere graansoorten
  • Water of melk
  • Rijsmiddel, bijvoorbeeld gist of desem
  • Zout

(tekst gaat onder afbeelding verder) 

Lees meer

Winter in Nederland! 3x verwarmende wintersoep.

Het zal je niet ontgaan zijn. Het is echt winter in Nederland! In veel delen van Nederland ligt een flink pak sneeuw. Trek jij er nog op uit? Sleetje rijden, een sneeuwpop maken of een winterse wandeling waarbij de sneeuw onder je voeten kraakt?

En dan weer lekker naar binnen om op te warmen met misschien wel een warme choloademelk of een gluhwein. Waar je het ook snel weer lekker warm van krijgt is.. SOEP! We zetten 3 heerlijk verwarmende soepen op een rijtje om tijdens dit witte, koude winterweer van te genieten.. Of je nu houdt van dit winterse weer of liever binnen blijft met het bar en boze weer. Soep is altijd een goed idee! 

Lees meer

Tijd voor Stamppot! 5 x verwarmende stamppotten, met of zonder vlees

 

We kunnen er niet langer omheen. Het weer is nat en guur, de dagen worden korter. Het is herfst. Dé perfecte tijd om weer verwarmende stamppotten op tafel te zetten. De klassieke hutspot en boerenkoolstamppot zijn de bekendste. Maar je kunt ook heerlijke stamppot maken van zoete aardappel, spinazie of rode bieten. Aardappels koken, groente toevoegen en stampen maar. Een kuiltje jus, gehaktballetje of een vega alternatief erbij en je kunt er weer tegenaan. We zetten 5 verwarmende stamppotjes met of zonder vlees voor je op een rijtje.

Lees meer

Een rondje om de wereld

Niet op vakantie in het buitenland? Niet getreurd! Je haalt de Aziatische, Mexicaanse, Italiaanse, Spaanse, Franse of natuurlijk Hollandse keuken met deze recepten zelf in huis. Wat is jouw favoriet?

rijst-wokgroente

Aziatisch
De Aziatische keuken staat bekend om het gebruik van verse kruiden. Dat is natuurlijk niet zo gek voor een groep landen die zich voornamelijk in de tropen bevinden. Hoewel deze landen allemaal dicht bij elkaar liggen, verschillen ze onderling enorm van elkaar. De Indiase curry’s verschillen behoorlijk van de Thaise curry’s, en de Chinese en Indonesische nasi gerechten zoals we ze hier in Nederland kennen, zijn aan de andere kant van de wereld niet met elkaar te vergelijken. Wat ze wel gemeen hebben is de diversiteit in het gebruik van kruiden. Denk aan knoflook, korinader, citroengras, gember, bosui, kurkuma, chilipepers en ga zo maar door. Deze verse kruiden gaan vaak gepaard met een paar basissauzen zoals ketjap manis, sojasaus of vissaus. Mix dit met verse groenten, vlees of vis en je krijgt de meest heerlijke gerechten.

Lees meer

Brood op de plank!

Zuurdesem brood

Brood is niet weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur. Nederlanders eten tussen de 40 en 50 kilo brood per jaar. Brood is een bron van vezels, mits je het juiste brood kiest natuurlijk. Onze broodcultuur heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een breed assortiment. De lekkere bruine boterham zal altijd nog bij de lunch gegeten worden, maar de focaccia’s en ciabatta’s zijn niet meer weg te denken uit het schap van de supermarkt. Je kunt er heerlijke maaltijden mee maken. Broodrecepten voor de lunch of diner, je kunt eindeloos variëren. Begin maar eens met deze recepten. Laat ons in de comments weten wat je hebt gemaakt, we zijn benieuwd!

Lees meer

Lekker buiten eten

Barbecue en buiten eten

Het is lente! We ruiken steeds meer de geur van smeulende kolen en de winkels hebben al barbecueproducten op voorraad. Het barbecueseizoen is vroeg begonnen dit jaar. Dus stof je barbecue af en richt een gezellige plek in op je balkon of in je tuin. Geen barbecue? Geen stress. Want het gaat tegenwoordig niet alleen meer om het grillen of roken van vlees, maar om buiten eten. In deze blog delen we een aantal klassieke, maar ook verrassende barbecuerecepten en recepten die uitermate geschikt zijn om thuis te bereiden en mee te nemen naar het park.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten