Flammkuchen

  • Frans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2017
  • Flammkuchen

    Flammkuchen

    Flammkuchen

Vier vakantie in je eigen keuken met deze Elzasser Pizza!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg:
300 g bloem
7 g gist
1 tl suiker
1 tl zout
150 ml water

Voor de topping:
100 ml creme fraiche
100 ml franse kwark
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 rode uien, in ringen
200 g uitgebakken spekreepjes
1 rode peper in ringen (oprtioneel)
100 g gruyère kaas (optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bekleedde bakplaat, mengkom

Bereidingswijze

1. Meng voor het deeg de bloem, suiker, zout en gist met elkaar. Doe hier het water bij en kneed met je handen tot het geheel niet zo plakkerig meer is. Dek de mengkom met een doek af en laat het deeg een uur rijzen.
2. Verwarm de oven op 250 graden.
3. Verdeel het deeg in vieren en rol hier de flammkuchen van. De dikte mag niet meer dan een cm zijn. Hoe dunner, hoe knapperig de flammkuchen.
4. Meng de kwark met de crème fraîche en knoflook, besmeer hier de flammkuchen mee. Verdeel vervolgens ook de andere toppings over de flammkuchen.
5. Bak ze elk in 15 min af.

Serveertip

Strooi verse peterselie op de flammkuchen als ze uit de oven komen.

Laatste reacties

reflexxo avatar
reflexxo 21-07-2017

uhmm 1 cm dik, lijkt me vrij stevig?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten