1. Home
  2. Recepten
  3. Gelegenheid
  4. Pasen
  5. Pasen

Pasen

De lekkerste recepten voor Pasen

Op deze Paaspagina vind je recepten voor een uitgebreid paasontbijt of paasbrunch met bagels, smoothies, broodkuikentjes of lekkere ei-recepten. Pasen is ook hét moment om eens zelf een high tea te organiseren. Dat moet lukken met deze lekkere recepten voor scones, cupcakes, sandwiches, petit fours en bananenbroodjes. De paastulband of paashaastaart mogen natuurlijk niet ontbreken.

Paasontbijt Meer Paasontbijt recepten »
Paasbrunch Meer Paasbrunch  recepten »
Paasbrood Meer Paasbrood recepten »
High tea Meer High tea recepten »
Taart en cake Meer Taart en cake recepten »
Ei
Ei
Meer Ei recepten »
Pasen voor de kinderen Meer Pasen voor de kinderen recepten »
Oma`s klassiekers Meer Oma`s klassiekers recepten »

Je kent vast de kwarkbollen die veel bakkers verkopen. Een kwarkbol is een luchtig brood, bijna een cake. Het deeg rijst door gebruik van bakpoeder. Er komt dus geen gistaan te pas en het brod hoeft niet te rijzen. Een heel gemakkelijk recept. De vulling bestaat onder andere uit (natuurlijk) kwark, en gewelde ¬†rozijnen. Heel lekker met boter en (poeder)suiker, maar ook met een plakje kaas of rauwe ham heel lekker. Omdat ik een bol niet gemakkelijk vind om te verdelen heb ik de ‚€úkwarkbol‚€Ě gebakken in een cakevorm.¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is zo'n eenvoudige combinatie dat er eigenlijk geen sprake is van een recept. Toch zet ik het hier neer omdat het in combinatie met mijn Romige-aspergesoep-met-ei-ham¬† een heel leuk voorgerecht was tijdens mijn Paasdiner. Ik heb simpelweg elke asperge in 2 plakjes rosbief gerold. Je kunt als variatie ook nog een likje (kruiden)roomkaas op de plakjes rosbief smeren voordat je de asperge erin rolt. TIP: Je kunt de rosbief/aspergerolletje ook als amuse of hapje bij de borrel serveren. Of je legt er enkele op een bedje van sla als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Regionaal

Ik had niet genoeg zelfde eierdoppen om bij de Paasbrunch op tafel te zetten.¬† Dus moest ik iets bedenken.¬† Ooit had ik eens bolletjes met cornflakes en chocolade gemaakt. zou je daar ook eierdoppen van kunnen maken? Ik heb cilicone muffinvormpjs gebruikt. Ging prima met eraf halen. Was wel even kliederen met afwassen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Dit recept is met plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Zelf bladerdeeg maken is wel lekkerder maar ook veel werk. En zoveel tijd had ik deze keer niet. Glutenvrij bladerdeeg moet ik nog eens uitproberen tzt. De paar broodjes die overbleven zijn de volgende dag in de oven even opgewarmd en is er alsnog van gesmuld. Tja, er stond ook zoveel lekkers op tafel en wij waren maar met z'n zessen, waarvan twee personen glutenvrij eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Glutenvrij brood, ik kan het er nog niet echt mee vinden. Maar vooruit, deze keer maar weer eens een broodje gebakken omdat ik voor dit recept broodrondjes nodig had. ¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Zoekend naar iets aparts kwam ik dit tegen. De, in het recept genoemde, mierikswortel lokte ook wel aan. Dat had ik nog nooit gegeen, denk ik¬† En zo in het recept, dat wat aangepast is bij het origineel, erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Het recept van de sloffenbodem staat hier al ergens te lezen.¬† We gaan nu voor de topping, de erg lekkere topping ¬† …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Lekker fris, 80 kcal p.p. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Leuke hartige muffins van bacon en ei; lekker voor met de paasbrunch of ontbijt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Verassende wraps met avocado, gerookte kipfilet, bacon en appel. Een absoluut feest voor de smaakpapillen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Lekkere gevulde eitjes voor bij de borrel of een buffet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekker gevuld varkenshaasje is een smaaksensatie, maar dit is een feestje in de mond. Paastip voor een lekker begin van de lente. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak. Deze salade is niet alleen heerlijk voor op een (stok)broodje of op een toastje maar is ook lekker en leuk in een glaasje met een bodempje sla.¬† Ideaal als klein voorgerechtje of amuse tijdens het Paasdiner en ook prima geschikt voor de Paasbrunch of buffet. Het recept is makkelijk te vermenigvuldigen als je een grotere portie wilt maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk basisrecept voor ontbijtkoek!Tevens het recept voor een ontbijtkoek met gember en appel ,met boerenjongens of met anijs en muisjes.De Koek wel 2 dagen voor gebruik bakken! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Onmisbaar tijdens pasen. Deze heerlijke cupcakes gemaakt van Advokaat en Slagroom …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Tip: Na 1 nacht is de taart nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel …  Lees verder »

Heerlijk gerecht bij ontbijt/brunch, bovendien makkelijk te maken! …  Lees verder »

Top