Ingrediënten
- 2 citroenen
- 1 blikje anjovisfilets in olijfolie
- 6 tenen knoflook
- 2 takjes Rozemarijn
- 6 el Olijfolie
- 2 schalen lamssteaks (à 250 g)
- 2 schalen Jumbo Jamie Oliver 'Brilliant' rozemarijn krieltjes (à 400 g)
- 4 rode en/of gele paprika's
- 1 snufje peper
- 1 rasp
- 1 braadslede
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Sappig lamsvlees met ansjovis en krieltjes op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 240 ºC. Boen de citroenen schoon. Rasp de gele schil eraf en pers de vruchten uit. Meng voor de marinade de ansjovis, knoflook, het citroensap en de -rasp, de rozemarijn en 1 el olijfolie.
- Meng de lamssteaks met de helft van marinade en marineer 15 min. Verdeel de krieltjes en paprika over de bakplaat. Besprenkel met de 3 el olijfolie en verdeel de rest van de marinade erover. Bestrooi met peper naar smaak.
- Rooster de krieltjes en paprika in de voorverwarmde oven in 16 min. goudbruin en gaar. Schep de krieltjes halverwege een keer om.
- Verhit intussen in een koekenpan de resterende olijfolie en schroei de lamssteaks op hoog vuur in 1 min. per kant dicht.
- Leg de lamssteaks op de kriel en bak nog 4 min. in de oven tot vlees vanbinnen rosé en sappig is.