1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (400.306)

Snel noten-rozijnenbrood

Snel noten-rozijnenbrood

Dit recept is voor 1 brood

INGREDIENTEN

50 g pecannoten, gehakt, 350 g zelfrijzende bloem, 2 kl bakpoeder, 50 g koude boter, 70 g kristalsuiker, zeste van 1 sinaasappel, 70 g rozijnen, 250 g karnemelk, 1 ei met wat melk om te doreren

  • Belgisch Brood
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 01-08-2021
  • Belgisch Brood
  • 20-30 min
Gebakken dakos

Gebakken dakos

=16pxDakos zijn ovengedroogde crackers gemaakt van rogge of tarwe. Ze zijn vergelijkbaar met beschuit en worden gegeten op het eiland Kreta.

INGREDIENTEN

200 gr droge kikkererwten, een nacht geweekt in water en 1 tl bicarbonaat, 150 ml olijfolie, 0,75 tl kaneel, 0,5 tl kurkuma, 0,75 tl zacht paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn, 0,75 tl gemalen koriander, 12 middelgrote tomaten, 1 grote rode uit, fijngesnipperd, 4 teentjes knoflook, geplet, 400 gr dakos (krisprolls of beschuiten, in stukken van 4 cm gebroken), 300 gr feta, verkruimeld, 15 gr basilicumblaadjes, Voor de marinade:, 200 ml olijfolie, 100 ml rode wijnazijn, zout en zwarte peper

  • Grieks Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 01-08-2021
  • Grieks Bijgerecht
  • 20-30 min
Gemakkelijke pad thai

Gemakkelijke pad thai

Makkelijk en lekker deze Thaise wok met scampi 

INGREDIENTEN

300 gr platte noedels, 2 eieren, 400 gr wokgroenten, 16 scampi, 1 el geroosterde pindanoten, fijngehakt, olie, Voor de pad-thai saus:, 1 limoen, het sap, 4 el vissaus, 5 el ketchup, 2 el bruine suiker, 1 el sojasaus

  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 01-08-2021
  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Zomerse Vis Ovenschotel.....

Zomerse Vis Ovenschotel.....

Een apart visgerecht, gemaakt met gangbare ingrediënten. Bereidingstijd circa 15 minuten en dan 25 minuten oventijd. Leuk om te serveren in kleine eenpersoons ovenschaaltjes. 

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op water uitgelekt, 3 teentjes knoflook gepeld en in stukken, 50 gram zwarte olijven zonder pit, 6 eetlepels olijfolie, 4 ansjovisfilets, 2 eetlepels kappertjes, 3 sneetjes oud brood zonder korst heel fijn gemalen., 2 vleestomaten in plakjes gesneden, 1 citroen goed gewassen en de schil geraspt, 5 takjes peterselie heel fijn versnipperd, 4 stukken kabeljauwhaas van 150 gram

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 01-08-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Hollandse koudeschotel
  • Eigen recept

Hollandse koudeschotel

Altijd lekker is het nou warm of koud dit eten gaat er altijd wel in! heerlijk met de bbq maar ook zeker lekker in de winter met kerstmis

INGREDIENTEN

2 kilo geschilde aardappelen , 2 kippen bouillon , 1 runder bouillon , Zout na na eigen smaak, 2 x zaanse Mayonaise , 1 fles Sla saus, 1 pot Augurken, 1 grote Ui, 1 blik Knakworsten, 4 Eieren , 1 klein blikje doperwtjes , 1 pot cocktail zilvervlies uitjes, 1 x https://www.smulweb.nl/recepten/1489313/Oud-hollands-draadjesvlees, Paprika poeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min
oud hollands draadjesvlees
  • Eigen recept

oud hollands draadjesvlees

een lekker gerecht om savonds op te eten als je over dag niet veel te doen hebt.

INGREDIENTEN

1el maggie, 2x Runder bouillon, 500 gram Runderlap (Sukade lap of Rip lap), 2tl Sambal oelek, 250 ml Witte wijn (of rode wijn), 250 ml water, 1tl tijm, 1tl Curry, 1tl Nootmuskaat, 1tl cayennepeper, 1tl gedroogde bassilicum, 1tl gedroogde oregano, 2st kruidnagel, 2st Laurierblad, 2tl paprika poeder, 2tl Kerrypoeder, 2tl Peterselie, 5 teentjes knoflook, 1 ui fijn gesnipperd, peper en zout na eigen smaak, 3 el zonnebloem olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
Heerlijke eiersalade
  • Eigen recept

Heerlijke eiersalade

Ooit bij mij oma zn lekkere eiersalade gegeten dat ik het graag zelf wouw na maken.. nooit mijn oma's recept gekregen dus ben ik maar zelf aan het koken geslagen. met dit als eind resultaat.

INGREDIENTEN

12 eieren, 2 tl kerrie poeder , 2 tl paprika mild poeder , 4 tl basilicum, 2 El Maggie , Peper zout naar eigen smaak , 1 tube Saanze mayo

  • Nederlands Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Nederlands Salade
  • 20-30 min
Eiersalade ala Pimenta
  • Eigen recept

Eiersalade ala Pimenta

Mijn oma maakte altijd erg lekkere eiersalade. en nu ik daar niet meer woon proberen we het steeds zelf weer om het net zo goed na te maken. tegenwoordig hebben we een zeer lekkere eiersalade met een eigen twist..

INGREDIENTEN

12 eieren koken , 2 tl kerrie poeder , 2 tl paprika mild poeder , 4 tl basilicum, 2 El Maggie , Peper zout naar eigen smaak , 1 tube Saanze mayo

  • Nederlands Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Nederlands Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Vissoep zoals je die nog nooit hebt gehad!

Dit recept heb ik zelf bedacht. Het is anders dan je zou verwachten van vissoep. De meeste vissoepen worden gemaakt met tomatenpuree en krijgen daardoor een rode kleur of een oranje kleur. Ook stoppen sommigen er alcohol in. Echter wilde ik voor een andere kleur gaan en ook iets romiger dan bisque. En aangezien alcohol vaak een gedoetje word heb ik geprobeerd om die eruit te laten. Dit heeft een heerlijke combinatie opgeleverd! Hij is geheel zelf gemaakt!

INGREDIENTEN

Garnalen koppen(zeker een halve broodzak tot 3 kwart broodzak vol waar een heel brood in heeft gezeten) , 2L water, 4 dikke stelen selderij, 2 grote uien, 1 grote wortel, Blok roomboter van ongeveer 4cm bij 4cm en 3cm dik, 3 tot 4 eetlepels bloem, Lactose vrije melk, 2 handjes verse peterselie, 2 handjes kleine, dunne selderij die je als kruiden kunt gebruiken, 1 bak roomkaas, 1 pot creme fraiche, Citroensap, Peper & zout naar smaak, 4 handen vol tijgergarnalen of grote garnalen/gamba's(liefste vers van de visboer), 4 visfilets, maakt niet uit welke vis, platvis of witvis is vaak het goedkoopste, ik gebruikte zeebaars(vers van de visboer), maar zeebaars is iets duurder, 2 handjes cherry tomaten of snoeptomaten, Dille, 2 tenen knoflook, Bak & braad olie

  • Nederlands Soep
  • > 120 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Nederlands Soep
  • > 120 min

Nectarinejam met Southern Comfort

Het aantal personen is niet te berekenen. 7 potten van 400 gram.

INGREDIENTEN

2 kg rijpe nectarines, 1700 gram geleisuiker, 5 dl droge witte wijn, gemalen peper, 5 citroenen, 1 dl Southern Comfort

  • Nederlands Lunch/Brunch
  • > 120 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Nederlands Lunch/Brunch
  • > 120 min
Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer
  • Eigen recept

Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

Zoek niet langer naar de ideale samenstelling van kruiden voor gehaktballen als je deze kruidenmix gewoon in je keukenkastje hebt staan. Let er wel op dat er in deze kruidenmix geen zout zit, dus als je dat normaal wel altijd gebruikt moet je het hier nog extra aan toevoegen.Je keuken ruikt heerlijk naar een kruidige stoofpot en je hebt, behalve heerlijke gehaktballen, ook nog eens een fantastische jus. Geen straf om op deze manier een AGV'tje te eten. Het lekkerste hierbij is rode kool en gekookte aardappelen vanwege de heerlijk jus.Dit is een 4-seizoenen recept, en zeker zoals op het moment nu je soms lente, zomer, herfst en winter op 1 dag hebt ;) :P :)

INGREDIENTEN

500 gram gehakt h.o.h., 1 ei, 2 el paneermeel, 1 sjalot, gesnipperd, 2 el Zwolsche stoofkruiden, optioneel: zout, 1 el bloem, braadboter, runderfond of runderbouillon van een tablet , 30 gram koude boter in blokjes, optioneel: peterselie om mee te garneren.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
VISPANNETJE MET PREI EN WORTEL

VISPANNETJE MET PREI EN WORTEL

=18pxDit heerlijke, romige vispannetje bevat zalm en garnalen. =18px Je kunt het vispannetje prima van te voren maken. Op het moment supreme dek je de pannetjes af met bladerdeeg en bak je ze af in de oven.

INGREDIENTEN

1 moot zalm, 200 gr garnalen, 200 gr prei, 150 gr wortels, 2 tl dille, 200 ml kookroom, 2-4 plakjes bladerdeeg (ontdooid), snufje zout en peper

  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
AARDAPPELTORTILLA MET TONIJN

AARDAPPELTORTILLA MET TONIJN

In 30 minuten staat dit lekkere gerecht op tafel. Serveer er eventueel nog een simpele salade bij of wat gekookte broccoli.

INGREDIENTEN

450 gr voorgekookte aardappelschijfjes, 1 blikje tonijn, 1 ui, 1-2 paprika's, 200 gr doperwten, 3 eieren, 1 tl paprikapoeder, snufje zout en peper

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
TUNA MELT WRAPS

TUNA MELT WRAPS

Deze tuna melt wraps zijn super simpel om te maken, snel klaar en gewoon erg lekker. Je kunt de wraps als lunch of als hoofdgerecht eten, net waar jij zin in hebt. Serveer eventueel nog een salade of een soepje erbij.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn (160 gr per stuk), 2 avocado's, geraspte kaas, 4 wraps, 2 tomaten, 2 el mayonaise, 1 ui, snufje zout en peper

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
VISTACO'S

VISTACO'S

=18pxEet je wel eens taco's=18px maar dan met gehakt? Deze vistaco's zijn erg lekker voor de verandering. Deze taco's zijn gevuld met vissticks, avocado, mais, sla en een lekkere dressing. Aanrader!

INGREDIENTEN

4 taco's, 8 vissticks, 150 gr mais, 1 avocado, 75 gr sla, 100 ml Griekse yoghurt, 1 tl olijfolie, 1 tl oregano, snufje zout en peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
VISSTICKS UIT DE AIRFRYER

VISSTICKS UIT DE AIRFRYER

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

250 gr kabeljauw, 1 ei, 50 gr bloem, 125 gr cornflakes, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Kleinkindvriendelijke, bomvolle gezonde, ovenschotel met groene pesto.
  • Eigen recept

Kleinkindvriendelijke, bomvolle gezonde, ovenschotel met groene pesto.

Deze ovenschotel is een vegetarische variant  op de onderstaande schotel met gehakt. Bomvol groente en voldoende voor 4 volwssenen en 2 goed etende kleinkinderen. Het was de wens van de kids, maar helaas had ik geen gehakt meer in de vriezer. Gelukkig is de pesto de absolute  smaakmaker van dit gerecht  en hebben we het gehakt niet echt gemist :) Uiteraard hielp onze 10 jarige kleindochter graag een handje :) Bbc-ovenschotel-met-gehakt-pestoen-kaas 

INGREDIENTEN

350 gram bloemkoolroosjes, 300 gram broccoliroosjes, 350 gram courgette plakjes in vieren gedeeld, peper en zout naar smaak, 6 el groene pesto, 250 gram cr1eme fraîche, 175 gram jong belegen kaas, 300 gram mini penne, 1 groente bouillonblokje met minder zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Soto maar dan anders
  • Eigen recept

Soto maar dan anders

Een greep uit de koelkast (2  kiphaasjes, broccoli (1 stronk), 2/3 bakje kastanje champions). In een andere lade een zakje boemboe Soto (zie foto). En dan maar kijken of je er wat smakelijks uit kunt toveren.....Als voorgerecht is het recept voor 4 personen.

INGREDIENTEN

2 uien, 3 teentjes knoflook, 4 cm verse gember (voor de soep), 2 cm verse gember (voor de boemboe), 1 citroen, 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar), 2 goeie theelepels Kurkuma, 1 theelepel laos, 1 tak gekneusde sereh, sambal naar smaak, 2 blaadjes djeroek peroet, zout naar smaak, 1 ei per persoon, bolletje mie (zie foto), Sehoen (rijst vermicelli), stronk broccolli, klein bakje champions naar keuze., Naar behoefte: kip, tahoe, tempeh, water, seroendeng

  • Aziatisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Aziatisch Soep
  • 20-30 min
*Top Recept* Indonesische Roedjak Met Tropisch Fruit

*Top Recept* Indonesische Roedjak Met Tropisch Fruit

Roedjak is een bijzondere fruitsalade uit de Indonesische keuken. Er gaat namelijk een zoet-zure, pittige dressing bij, op basis van palmsuiker, chilipepers en pinda's. Dus zoet fruit, met een hartige dressing. En lekker dat dat is! ~ Nancy van Batenburg, CulyPersoonlijk heb ik dit gerecht nu 2x gemaakt en ik kan inderdaad de mening van Nancy beamen, namelijk dat dit een erg lekkere fruitsalade is!  

INGREDIENTEN

Voor de dressing:, 1 theelepel garnalenpasta, 1/2 eetlepel tamarinde, 3 eetlepels palmsuiker (of bruine basterdsuiker), 2 eetlepels limoensap, 100 gram pinda's, Voor de salade:, 1 pitahaya, in partjes, 1 mango, in blokjes, Blikje lychees (425 gram), uitgelekt, 1/2 komkommer, in blokjes, 8 radijsjes, in plakjes, 100 gram babyspinazie, 100 gram taugé, 1 rode chilipeper, in ringetjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 0-10 min
Tropische Fruit Salade!
  • Eigen recept

Tropische Fruit Salade!

Salades zijn altijd gemakkelijk om te maken. Je kunt er letterlijk alles in doen om er toch een heerlijke en gezonde salade van te maken. Vandaag heb ik gekozen voor mijn favoriete fruitsalade, de tropische fruit salade geschikt is al ontbijt, lunch, tussendoortje of als dessert. Deze tropische vruchten salade is een zelf bedachte salade die een enorme bijdrage biedt aan je algehele gezondheid. In de periode dat mijn interesse voor tropisch fruit steeg en ik nog bij mijn ouderds woonde, bereidde ik graag heerlijke gerechten. Het klinkt cliché om te zeggen dat ze er geen genoeg van konden krijgen, maar dit is echt zo!! Alle tropische vruchten die voorbij komen in mijn blogs koop ik bij www.fruituitzuid.nl Deze webshop is het goedkoopste platform voor tropisch fruit en naar mijn mening de beste.  Als je geintereseerd bent in het kokkerellen met tropisch fruit, bekijk dan ook eens mijn andere blogs!  

INGREDIENTEN

De ingrediënten die je nodig hebt voor deze tropische fruit salade zijn:, 1 witte, rode of gele Pitahaya (dragonfruit) , 1 nashi peer, 1 baby ananas , 1 appel , 1/2 mango , 1/2 Papaya ready to eat , 4 á 5 aardbeien, 20 gram blauwe bessen , 1/2 citroen (uitpersen voor citroensap), 1 á 2 topjes munt

  • Wereld Salade
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Wereld Salade
  • 0-10 min
Groene walnoten zoetzuur van Nel Schellekens

Groene walnoten zoetzuur van Nel Schellekens

Dit recept komt uit het kookboek "Nel van kop-tot-kont-chef".Toen ik laatst een keertje de kans kreeg om bij Nel aan te schuiven was dit een van de vele dingen die voorbij kwam in de ontelbare-gangen proeverij :P ;) :) We kregen het als voorafje samen met een bordje Charcuterie (en andere heerlijkheden). Het is ook een aanrader bij een kaasplankje.Om te voorkomen dat er al een harde kern in de noot zit, moet je groene walnoten plukken vóór Sint-Jan (24 juni).TIP: Als je ooit in de gelegenheid bent om bij Nel aan haar kookaltaar aan te schuiven dan is dat een aanrader want het is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het stond dan ook al lang op mijn bucket-list. Ik heb het niet van mijn lijstje afgestreept want wanneer ik weer een keer in de buurt van het Keunenhuis ben ga ik zeker terug.

INGREDIENTEN

1 kg groene noten, 5 dl Balsamico, 250 gram rietsuiker of honing, snuf pimentpoeder, snuf kruidnagelpoeder, snuf kaneelpoeder, 2 cm gember, geraspt

  • Regionaal Borrelhapje
  • > 120 min
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Regionaal Borrelhapje
  • > 120 min
Guanabana (Zuurzak), Aardbei Smoothie!
  • Eigen recept

Guanabana (Zuurzak), Aardbei Smoothie!

Ik ben sinds mijn rondreis door Azië enorm gefascineerd geraakt door de tropische vruchten die daar overal te vinden zijn. Toen ik Thailand weer verruilde voor Den Bosch hield mijn behoefte in exotisch fruit aan..Ik ben vervolgens opzoek gegaan en het viel me op dat er maar weinig tropische vruchten in Nederland te koop zijn.. totdat ik een webshop tegenkwam die de goedkoopste is online. Deze webwinkel heet Fruit uit Zuid  dit is een online webwinkel waar ze enorm veel tropische vruchten aanbieden.Gelukkig is Fruit uit Zuid de goedkoopste en verkopen ze goede kwaliteit exotisch fruit.  Zodoende kwam ik op het idee om een heerlijke en simpele smoothie te maken. 

INGREDIENTEN

De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn: , 150 gram Verse Zuurzak, 75 gram Verse Aardbeien, 100 ml 100% Kokosnoot water

  • Wereld Ontbijt
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Wereld Ontbijt
  • 0-10 min
Mosselen met champagnesabayon

Mosselen met champagnesabayon

Lekker borrel - en of voorgerechtje 

INGREDIENTEN

800 gram mosselen (schoongemaakt), 1 sjalot (gesnipperd), 1⁄2 citroen (het sap), 100 milliliter witte wijn, 150 milliliter champagne, 100 gram zure room, 2 eierdooiers, 1 kruidentuiltje, korianderblaadjes (enkele), 1 lookteentje (geperst), snuifje currypoeder, boter

  • Frans Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Frans Borrelhapje
  • 20-30 min
Snelle mosselen met pasta en spek

Snelle mosselen met pasta en spek

Makkelijk en lekker pittig met de zelfgemaakte aioli eronder 

INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 4 speklapjes, 400 gram spaghetti, 1 ui (fijngesneden), handvol verse kruiden (naar smaak), 60 gram parmezaanse kaas, boter, peper, zout, Voor de aioli :, 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels olijfolie, 2 lookteentjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Vegetarische hachee

Onverwacht lekker. Al zoekend op internet naar een vegetarisch alternatief voor hachee heb ik een combinatie gemaakt met de spullen die ik in huis had. Behoorlijk goed gelukt. De kruidnagelpoeder maakt natuurlijk de smaak.

INGREDIENTEN

3 grote uien, 1 bakje Garden gourmet sensationele filet pieces Aslan spiced, 1 blikje tomatenpuree, 50 gram boter, 0,4 liter groentebouillon, 1 flinke theelepel kruidnagelpoeder, 3 laurierblaadjes, 1 flinke theelepel tijm, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, Maizena, Peper

  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 20-30 min
Antilliaanse omelet geflambeerd met rum

Antilliaanse omelet geflambeerd met rum

Heerlijk en makkelijk Antilliaans nagerecht 

INGREDIENTEN

500 g bananen, 80 g boter, 10 cl bruine rum, 80 g blonde cassonadesuiker, 6 eieren, 125 g rozijnen, 2 zakjes vanillesuiker

  • Antiliaans Nagerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • Antiliaans Nagerecht
  • 10-20 min
Groene omelet

Groene omelet

Spinazie, avocado, sla, eieren .......resultaat is een lekkere groene omelet . 

INGREDIENTEN

4 eieren, 120 g spinazie, 1 avocado, 50 g jonge sla, 1 kl olijfolie, 1 kl zwarte sesamzaadjes, Peper en zout, 100 g gedopte edamameboontjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
MEXICAANSE OMELETWRAPS MET PULLED CHICKEN, TOMATENSALSA EN CHEDDAR

MEXICAANSE OMELETWRAPS MET PULLED CHICKEN, TOMATENSALSA EN CHEDDAR

Van een echte Mexicaanse klassieker een koolhydraatarme versie te maken? Dit is het  resultaat ; originele Mexicaanse omeletwraps met sappige pulled chicken

INGREDIENTEN

½ kippenbouillonblokje, 2 kipfilet, 1 sjalot, 10 g koriander, 125 g kerstomaten, ½ limoen, 2 kl Mexicaanse kruidenmix, 4 bio-eieren, 1 kl gedroogde oregano, 30 g cheddarkaas, 2 el arachideolie, 3 el ketchup, 1 kl mosterd, 1 kl suiker, 1 kl wittewijnazijn, ¼ kl cayennepeper, peper en zout

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
AZIATISCHE OMELET MET GARNALEN

AZIATISCHE OMELET MET GARNALEN

Met deze omelet op basis van oesterzwammen, sojascheuten en roze garnalen gaan we de Aziatische tour op. Extra sojasaus toevoegen mag, dat bepaal je zelf.

INGREDIENTEN

150 g roze garnalen, 250 g oesterzwammen, 4 lente-uitjes, 100 g sojascheuten, 2 cm gember, 1 teentje knoflook, 6 eieren, 2 el sojasaus, + extra, 3 el sesamolie, peper en zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Spaanse bonenschotel met Chorizo
  • Eigen recept

Spaanse bonenschotel met Chorizo

Deze Spaanse stoofschotel is lekker pikant door de Pimentón de la Vera en de Chorizo. Wil je het iets minder pittig gebruik dan gewone gerookte paprikapoeder.Let op: Als je droge bonen gebruikt moet je ze de avond van te voren al in het water te weken zetten.TIP: Je kunt ook voorgekookte krieltjes of stukken gekookte aardappel toevoegen of erbij serveren. Alleen brood erbij is ook prima.

INGREDIENTEN

300 gram verse Chorizo worstjes, in plakjes, 125 gram gerookte spekreepjes, 400 gram (witte)bonen, ik had zwarte ogen bonen (kikkererwten kan ook), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 tl Pimentón de Vera (of gerookt paprikapoeder), 3 (punt)paprika's, in reepjes, 1 blik tomatenblokjes, 1 laurierblad, 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, pezo, olijfolie, peterselie om te garneren

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Zucotto

Zucotto

Super lekker nagerechtje dat we wel zeker 40 minuten moeten laten opstijven in de koelkast !  Eens in je leven moet je dit Italiaans nagerecht geproefd hebben !  Je kan  het eventueel bestrooien met stukjes fruit van het seizoen ....smakelijk 

INGREDIENTEN

55 g amandelschilfers, 25 cl room, 100 g poedersuiker, 4 blaadjes gelatine (8 g in totaal), 3 el amaretto, 3 eidooiers, 375 g mascarpone, 100 g chocoladedecoraties (schilfers)

  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
Marsala-ijs met rozijnen

Marsala-ijs met rozijnen

Dit overheerlijke Italiaanse bijzondere roomijs moet je zeker ééns in je leven hebben geproefd !  Zonder ijsmachine kan je het evenzo bereiden . 

INGREDIENTEN

4 eidooiers, marsala wijn ( witte), 2 dl slagroom, 50 g rozijnen, 100 g kristalsuiker, 1 tl kaneelpoeder

  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
Oosterse gewokte schelpdieren

Oosterse gewokte schelpdieren

=18pxHeerlijke mosselen en =18pxvenusschelpen, gewokt op Oosterse wijze...onweerstaanbaar lekker !  

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 1 kg venusschelpen (of tapijtschelpen), 2 sjalotten, 3 selderstengels, 2 knoflook teentjes, 2 cm gember, 1 bosje koriander, verse munt, 2 rode chilipepers, 2 stengels citroengras, 20 cl droge witte wijn, 40 cl kokosmelk, arachideolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Mosselen met tomaten, gember en feta

Mosselen met tomaten, gember en feta

Mosselen met een Oosters-Griekse touch .....zomers lekker ! 

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 150 g kerstomaten, 2 sjalotten, 2 knoflook teentjes, 2 el vers basilicum (gehakt), 2 cm verse gember, 200 g feta, 20 cl droge witte wijn, zonnebloemolie, peper, zout

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Nederlands vispannetje

Nederlands vispannetje

=18pxMet kabeljauw, mosselen en scampi's, aardappel,prei, wortel, tomaat, ui, wijn ......wie kan dit niet lekker vinden ? 

INGREDIENTEN

600 g kabeljauw, 500 g mosselen, 8 scampi's (gepeld), 1 kg aardappelen, 2 preien, 2 wortelen, 3 tomaten, 1 ui, 15 cl droge witte wijn, 20 g boter, peper, zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Oet 't  Waekblaad  spitskoolsoep ( familierecept)

Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

Geregeld krijg ik van een vriendin recepten via de app toegestuurd. Het zijn allemaal ingezonden familierecepten uit het Waekblaad..... een streekkrantje, dat wij helaas niet in de bus krijgen.Deze soep had zijzelf gemaakt en was er vol lof over. Heerlijk kruidig van smaak. Bovendien snel, gemakkelijk en vegetarisch. Ik had nog een spitskooltje in de groentelade liggen en aangezien we straks ons soepmonstertje met haar broertje te logeren krijgen deze soep voor 4 personen gemaakt. 

INGREDIENTEN

Circa 300 gram spitskool klein gesneden ( kleine hoeveelheid ter garnering achter de hand houden), 1 teen knoflook geperst, 2 kleine of 1 groot sjalotje gesnipperd, circa 1 cm geraspte verse gember, 2 el ongezouten roomboter, 500 ml water, 1 groente bouillonblokje ( minder zout), 1 el kerrie of kurkuma ( ik nam de curry madras van Jonnie Boer), 150 ml slag of kookroom.

  • Wereld Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2021
  • Wereld Voorgerecht
  • 20-30 min

Procureur van de BBQ

Mooi groot stuk procureur lang laten garen, heerlijk mals

INGREDIENTEN

1 procureur van ongeveer 2 a 2,5 kilo, Ik heb Steakhouse BBQ rug gebruikt van Santa Maria (Sligro) gemixt met olijfolie, voor de hoeveelheid laat ik aan je zelf over., Voor de saus:, 4 eetlepels azijn, 8 eetlepels hoisinsaus, 1 tl cayennepeper (of korean chili flakes), 1 theelepel 5 spices, 6 eetlepels rijstazijn, 6 eetlepels honing, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 deciliter water, zout

  • Argentijns Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 27-07-2021
  • Argentijns Hoofdgerecht
  • > 120 min
Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

Snel en slank hoofdgerecht van Project Gezond. Net als bijna al hun gerechten, eenvoudige ingrediënten en erg lekker.

INGREDIENTEN

150 gr runderreepjes ( ik had biefreepjes) op kamertemperatuur en minimaal 15 minuten in 5 ml olijfolie, gemarineerd met enkele draaitjes peper en wat zout, 130 gr mihoen, 200 gr wortel in halve plakjes van circa 1cm, 100 gr peultjes gerist en gehalveerd, 100 gr prei schoon in hele of halve ringen van circa 1 cm, 1 cm gember geraspt of heel fijn gesnipperd, 2 eieren geklutst met peper en zout, 20 ml oestersaus

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-07-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Bamischijf

Bamischijf

Nooit meer naar de snackbar! Deze rijkgevulde bamischijf maak je gewoon lekker thuis.

INGREDIENTEN

250 g mienestje, 2 cm verse gember, 1 teen knoflook, 2 blaadjes gelatine, 250 g nasi-bamigroente, 1 el arachideolie, 2 el ketjap, 1 tl sambal oelek, 20 g ongezouten roomboter, 120 g tarwebloem, 100 ml water, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 4 middelgrote eieren, 150 g panko, 1 liter frituurolie

  • Belgisch Tussendoortje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-07-2021
  • Belgisch Tussendoortje
  • 20-30 min
Zoetzure kip met noedels en roerbakgroente

Zoetzure kip met noedels en roerbakgroente

Deze zoetzure saus met kip maak je helemaal zelf. Geserveerd met een noedelroerbak.

INGREDIENTEN

2 el arachideolie, 320 g kipfilet blokjes, 320 g Amsterdamse uitjes, 700 g tomato frito, 2 el gembersiroop, 250 g eiernoedels, 20 g verse selderij, 600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-07-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top