1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Roodlof

Roodlof recepten (107)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rosbiefsalade met roodlof

En champignons

INGREDIENTEN

1 sjalotje 1 el citroensap 2 el olie zout peper 1 theelepel Franse tuinkruiden 2 takjes peterselie 0,25 bakje champignons 200 g sperziebonen uit blik 200 g roodlof 150 gr gesneden rosbief 50 g verse roomkaas 3 el yoghurt 1 tl geraspte mierikswortel

Bereidingswijze

Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. In kom doen: citroensap, olie, zout, peter en Franse tuinkruiden. Peterselie erboven fijnknippen. Tot sausje roeren. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Sperziebonen afgieten. Door sausje scheppen: sjalot, champignons en sperziebonen. ? 10 min. laten intrekken. Intussen roodlof wassen en uitslaan. In stukken scheuren. Op 2 borden roodlof en plakjes rosbief rangschikken. In kommetje roomkaas fijnprakken. Yoghurt en mierikswortel erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Champignon-sperziebonenmengsel over roodlof en rosbief verdelen. In midden yoghurtsausje scheppen.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Gegrilde Roodlof

Lekker, gezond en slank (173 Kcal)

INGREDIENTEN

1 deciliter olijfolie (extra vierge), 4 struiken rode radicchio sla, zout en peper naar smaak

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde roodlof uit Treviso

INGREDIENTEN

1 dl. olijfolie, extra vergine, -4 struiken roodlof, -Zout, -Peperkorrel, zwarte, gemalen,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Roodlof met gorgonzola en walnoten

Verrukkelijk lunch-gerecht voor 8 personen

INGREDIENTEN

150 gr gorgonzola, ong. 2 eetl walnotenpesto (koelvers), 2 - 3 struikjes roodlof, 75 gr gepelde pecannoten, versgemalen zwarte peper,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gegrilde roodlof met pecannoten

En gesmolten kaas

INGREDIENTEN

1 eetl. boter;, 100 gram spekreepjes;, 50 gram pecannoten;, 6 struikjes roodlof;, 3 eetl. olijfolie;, sap van 1 citroen;, versgemalen peper;, 200 gram jonge Goudse kaas of brie, plakjes;, 2 eetl. fijngeknipt bieslook;,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade Enckhuzer Lotus met roodlof

Een oogstrelende heerlijke salade.

INGREDIENTEN

4 stronkjes roodlof; 1 ons beenham; 1 stukje gerookte kipfilet; kerrie/mosterd/mayoniasedressing; 2 appels; 1 ui; 6 augurken; prei of bosui.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
Populaire groente recepten

roodlof met blauwe kaas

Lijkt de Nederlandse vlag wel!!! Qua kleur dan!

INGREDIENTEN

*6 struikjes roodlof, *220 gr. Schwartzwalder gerookte ham, *2 takjes verse salie, *boterr, *150 gr. Hollandse blauwe schimmelkaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vega roodlof stamppot

Roodlof, het mooie rode broertje van de witlof! Hij smaakt precies hetzelfde, dus vervang hem zeker door witlof (scheelt ook weer in de kosten). Dit stamppotje maakte ik verder met onder meer vega spekjes, geitenkaas en sinaasappelzest! Verrassend fris! Lekker en makkelijk voor doordeweeks! https://chivanne.nl/vega-roodlof-stamppot/

INGREDIENTEN

3 stronken roodlof (of witlof), , 150 gram vegetarische spekjes, , 150 gram zachte geitenkaas (naturel), , 1 kleine rode ui, , 750 gram kruimige aardappels, 1 sinaasappel of eventueel mandarijn, , olie, melk, , dille (vers een hand vol of gedroogd ongeveer 1 theelepel), , peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Minipizza's met roodlof en tijm

INGREDIENTEN

1/2 pak mix voor pizzabodem, ? 3 eetlepels (olijf)olie, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 struikje saladelof (bakje a ca. 250 g), ? 3 eetlepels creme fraiche, ? 1 eetlepel kappertjes (flinke eetlepel), ? peper, ? 2 takjes verse tijm, ? 8 zwarte olijven zonder pit,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sushi In Roodlof

Sushi van garnalen en zeewier in roodlof

INGREDIENTEN

200 gram Japanse rondgraanrijst, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 2,5 eetl. rijstazijn, 24 sprieten bieslook, 100 gram gepelde steurgarnalen, 0,125 theel. wasabipoeder, 1,5 theel. gedroogde wakame, 12 grote roodlofbladeren

  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Herfstige maaltijdsalade met roodlof

Deze salade is een variant op de klassieke salade met peer en roquefort. Hij ziet er prachtig uit en smaakt voortreffelijk!

INGREDIENTEN

Venkelknol, Roodlof (veel, want dit is de basissalade), Lenteuitjes, Roquefort, Walnoten, Peer, Platte peterselie (een heel pakje, lekker gezond!), Pitloze rode druiven, , Voor de vinaigrette:, Olijfolie Extra Vierge, Balsamico azijn, Honing, Franse mosterd, Aromat groen van Knorr, , ,  

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2014
  • Europees
  •  10-20 min.
Nieuwste roodlof recepten

Gevulde Witlof Op Een Bedje Van Roodlof

INGREDIENTEN

200 gr. kipfilet, zout, versgemalen peper, 20 gr. boter, 3 eetlepels pijnboompitten, 1 dl. mayonaise, 1 1/2 eetlepel pesto, 1 klein struikje roodlof < radicchio >of lollo roso, < donker van kleur >, 2 grote struikjes witlof, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel balsamico-azijn,

  • Belgisch Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Belgisch Tussengerecht
  •  20-30 min.

MILLE FEUILLE ZWEZERIK &; ROODLOF

Een prachtige "hamburger"met het uiterst verfijnde vlees van de zwezerik! Een feest voor de smaak!

INGREDIENTEN

400 gr zwezerik (vuil gewicht), 1 lr kippenbouillon, 100 gr boter, 1.5 el masalakerrie, 5 vl filodeeg (20x30 cm), 3 st roodlof, 5 gr basilicumblaadjes, 5 gr peterselieblaadjes, 5 gr kervelblaadjes, 5 gr dragonblaadjes, 100 gr bloem, 2 el olie, 0.5 bk gele tomberries, 0.5 bk rode tomberries, 2 el mayonaise, 1 tl dijonmosterd, 0.5 st sap van een citroen, 0.5 st rasp van een citroen, 4 el extra vierge olijfolie

  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Sushi van garnalen en zeewier in roodlof

Dit oogstrelend recept is goed voor 24 sushi, op een buffet of als voorgerecht !

INGREDIENTEN

-200 g Japanse rondgraanrijst, -1 th lepel zout, -2 th lepel suiker, -2 el + 1 th lepel rijstazijn, -24 sprieten bieslook, -100 g gepelde steurgarnalen, -1/8 th lepel wasabipoeder, -1,5 th lepel gedroogde wakame (donkergroen zeewier, dat kort voorgeweekt gebruikt wordt), -12 grote roodlof blaadjes

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige risotto met roodlof gorgonzola en paddenstoelen

Radiccio rosso is roodlof, beetje bitter van smaak. Je vindt roodlof vaak in zakjes gemengde sla, maar de roodlof is ook apart te koop.(zie foto's). In deze risotto is de radiccio eerst een beetje gebakken waardoor de hele bittere smaak verdwijnt. Heel lekker met de gesmolten pittige gorgonzola door de risotto. Ik werd voor dit gerecht geinspireerd door een recept uit het kookboek "Mangiamo" van Antoinette Coops. Ik heb mijn risotto iets anders bereid en ook de ingrediënten aangepast aan eigen smaak.

INGREDIENTEN

1 + 1 eetlepel olijfolie, 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, 150 gram radiccio, in smalle reepjes gesneden, 1/2 dl doge witte wijn, 150 gram risottorijst (carnaroli of arborio), plm. 500 ml warme groentebouillon of kruidenbouillon (van tabletten), plm. 60 gran pittige gorgonzola, verdeeld in kleine stukjes, 20 gram roomboter, versgemalen zwarte peper, versgemalen zeezout, paar grote paddenstoelen, bijv. oesterzwammen of eekhoorntjesbrood

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige rosbief met roodlof en groene olijven

INGREDIENTEN

Kruidige rosbief, 1 rosbief aan stuk à 800 g, 2 el Dijon mosterd, 1 el kaneelpoeder, 6 laurierblaadjes, 2 el olijfolie, 2 el roomboter, 1 stokje zoethout, , Aardappel-knoflookmousseline, 1.5 kg kruimige aardappels, 200 ml extra vierge olijfolie, 100 ml volle melk, 4 teentjes knoflook, , Olijvensalsa, 100 g groene olijven zonder pit, 50 g Taggiasche olijven, 1 el kappertjes, 8 stuks cornichons, 6 el olijfolie extra vierge, , Roodlof, 200 ml rode port, 2 el rietsuiker, 4 stronkjes roodlof, 1 scheutje olijfolie

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse salade van roodlof radicchio met blauwe kaas en walnoten

Het recept voor deze hele lekkere en super simpele salade vond ik in é'n van mijn kookboeken, namelijk "De dikke Vinazza". Ik ben dol op de Italiaanse keuken en op lezen. Nou in dit boek vond ik alles. Leuke verhalen en heerlijke recepten. We hebben genoten van deze verrukkelijke salade.

INGREDIENTEN

1 struikje roodlof raddicchio, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel rodewijnazijn, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels walnotenolie, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout, plm. 10 walnoten (gerososterd in een droge koekenpan), plm. 60 gram roquefort of een andere goede blauwe kaas, bijvoorbeeld gorgonzola

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2016
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Knoflookgarnalen Amuse

Dit is lekker, maar ziet er vooral mooi en origineel uit. Een goed begin voor een wat uitgebreider diner (Recept komt uit AH amuseboek)

INGREDIENTEN

6 blaadjes roodlof of raddichio (italiaanse rode sla). 1 limoen, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje cocktailgarnalen 125 g (AH), zout, 6 borrelglaasjes

  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.

knoflookchiligarnalen in kleine glaasjes

INGREDIENTEN

6 blaadjes roodlof (of radicchio), 1 limoen, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 5 eetl. olijfolie, 125 gr. cocktailgarnalen, zout,

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Kastanjechampignons met bosui

INGREDIENTEN

1 rode peper,2 bosuitjes,1 bakje kastanjechampignons(250g),2 struikjes roodlof,2 el oosterse roerbakolie,? el citroensap,zout.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

witlof blaadjes in gorgonzoladip

Uit een kookboek

INGREDIENTEN

200 gram gorgonzola, 200 gram zure room, 100 gram mayonaise, 3 stronkjes witlof, 3 stronkjes roodlof.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Feestelijke roodlofsalade

Snel klaar en lekkere salade met een pittige dressing

INGREDIENTEN

-3 stronkjes roodlof, -100 g veldsla, -100 g krulandijvie, -6 radijsjes, DRESSING:, -2 el walnotenolie, -1/2 el mosterdpoeder, -1,5 el citroensap, -versgemalen cayennepeper, -10 gedopte walnoten (garnering)

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Knoflook-chiligarnalen

Een hele mooie tapa in kleine glaasjes

INGREDIENTEN

6 blaadjes roodlof of radicchio,1 limoen,4 teentjes knoflook,1 rode peper,5 el.olijfolie,125 gr.cocktailgarnalen,zout,6 leuke borrelglaasjes.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  •  
  •  10-20 min.

Winterse witlofsalade

INGREDIENTEN

* 100 gr. spek in reepjes * 3 el. frambozenazijn * 1 el. gembersiroop * 1 tl. mosterd * 6 el. olijfolie * Peper & zout * 0.5 krop lollo biondo * 1 kropje roodlof * 2 struikjes witlof,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Roodlofsalade

Witlof kan natuurlijk ook! Variatie op de klassieke waldorfsalade, hier met lof en kaas

INGREDIENTEN

, 3 struikjes roodlof, 2 groene appels, in staafjes, 100 gr walnoten, gehakt, 100 gr Leerdammer kaas, in reepjes, 10-12 bieslooksprieten, in stukjes van 2 cm gesneden, 1 dl yoghurtmayonaise,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde Rode Koolsalade

INGREDIENTEN

400 gram rode kool, 1/4 liter witte wijnazijn, 50 gram suiker, 2 kruidnagels, 10 jenerverbessen, 2 laurierblaadjes, zout, peper, 3 el olie, kropje roodlof

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

kastanjechampignons met bosui

INGREDIENTEN

* 1 rode peper * 2 bosuitjes * 1 bakje kastanjechampignons * 2 struikjes roodlof * 2 eetlepels oosterse roerbakolie * 1/2 eetlepel citroensap * zout, , ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kastanjechampignons met bosui

INGREDIENTEN

1 rode peper, ? 2 bosuitjes, ? 1 bakje kastanjechampignons (250 g), ? 2 struikjes roodlof, ? 2 eetlepels oosterse roerbakolie, ? 1/2 eetlepel citroensap, ? zout,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witlof- aardappelsalade met ansjovisdressing

INGREDIENTEN

4 eieren, 600 gram vastkokende kleine aardappeltjes in de schil, Witlof, Eventueel roodlof voor de kleur, Ansjovisfilets (1 blikje), platte peterselie, Knoflooktenen (2), Citroen (1), Olijfolie, Kappertjes, Zout, Peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Risotto Met Paddestoelen En Herfstsla

In Italie zijn ze er verzot op! En in Nederland wint risotto ook sterk aan populariteit. Een van de lekkerste risotto's is ongetwijfeld deze met paddestoelen, van een klassieke eenvoud! geniet ervan, met een frisse slade erbij.

INGREDIENTEN

20 g boter of margarine, 400 g gemengde paddestoelen (bijv, champignon, shiitake, cantharel, eekhoorntjesbrood, oesterzwam), in plakjes, 2 el olijfolie, 1 sjalotje, fijngesneden, 175 g risottorijst, 3/4 dl rode wijn, 1 takje rozemarijn, 41/2 dl groentebouillon (van tablet), 1 kropje radicchiosla, roodlof of lollo rosso, in brede repen, 50 g veldsla, 1/2 dl slagroom, 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lofschuitjes met rauwe ham en aardbei

INGREDIENTEN

*1 struikje witlof, *1 struikje roodlof, *100 gram kleine aardbeien, *2 plakken rauwe dik gesneden ham, *3 eetlepels creme fraiche, *1 eetlepel fijngehakte groene kruiden, *peper en zout,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  20-30 min.

Rode sla met geitenkaas en tapenade

INGREDIENTEN

100 g tapenade naar keuze, 20 blaadjes roodlof of rode sla, 100 g zachte geitenkaas, bladpeterselie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2004
  •  
  •  0-10 min.

Kastanje champignons met bosui

INGREDIENTEN

1 rode peper, 1 bakje kastanjechampignons (250 g, AH Biologish), 2 struikjes roodlof, 2 eetlepels oosterse roerbakolie (fles AH), ? el citroensap, zout, keukenpapier,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

gemengde salade met avocado

Deze salade ziet er feestelijk uit door de verscheidenheid aan ingredienten.

INGREDIENTEN

? bloemkool, ? krulandijvie, 50 g waterkers, 1 krop roodlof, 8 kerstomaatjes, 2 avocado's, 1 wortel, 1 ui, Vinaigrette, snuifje dragon, snuifje dille, scheutje esdoornstroop,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

witlof slade met kleur

Over deze salade met witlof en roodlof schenkt u een sausje van appelazijn met mosterd.

INGREDIENTEN

1 gele paprika, 1 vleestomaat, 2 kiwi`s, 1 kropje roodlof, 3 zwarte olijven, 2 eetl .appelazijn, 1/2 theel paprikapoeder, 2 theel franse mosterd, zout, peper, 1/2 theel suiker, 3 eetl olie, 1 struikje witlof.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  •  
  •  0-10 min.

Pomoenroomsoep met roodlofreepjes

Makkelijke en kleurrijke soep

INGREDIENTEN

-1 kg pompoen (geschild en het vruchtenvlees klein gesneden), -2 sjalotten (fijngesnipperd), -2 el walnotenolie, -1 liter groentenbouillon, -zout, witte peper, -snufje paprikapoeder, -1 laurierblaadje, -geraspte schil van 1/2 citroen, -4 el room, -1 klein kropje roodlof

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Witlofschuitjes

Een verrukelijke amuse met een luxe tintje

INGREDIENTEN

2 stronkjes wit- of roodlof, 1 bakje mierikswortelcantadou, 100g ram gerookte forelfilet (of andere gerookte vis), 1 bakje rode zalmeitjes

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  •  
  •  0-10 min.

Mediterrane roodlofsalade

Pittige salade met een eenvoudige dressing, die klaar is in 10 minuutjes.

INGREDIENTEN

-1 gele paprika (in reepjes), -2 stronkjes roodlof (fijn gesneden), -5 gevulde groene olijven (in plakjes), -2 tomaten (in plakjes), -1 th lepel fijngehakte basilicum, -versgemalen zwarte peper, -paprikapoeder, DRESSING:, -2 el mosterd en 3 el olijfolie

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

Risotto Met Paddestoelen en Herfstsla

Ongetwijfeld een vd lekkerste risotto`s! Geniet ervan met een frisse salade erbij..

INGREDIENTEN

20 g boter of margarine, 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignons, shiitakes, cantharellen, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen), in plakjes, 2 el olijfolie, 1 sjalotje, fijngesneden, 175 g risottorijst, ?dl rode wijn, 1 takje rozemarijn, 4 ? dl groentebouillon (van tablet), 1 kropje radicchiosla, roodlof of lollo rosso, in brede repen, 50 g veldsla, ? dl slagroom, 50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

  • Vegetarisch Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2000
  • Vegetarisch Tussengerecht
  •  20-30 min.

salade met sjalottendressing en ham

Recept kookgroepje

INGREDIENTEN

6 groete grotchampions, 1/4 krop krulandijvie, 1 struikje witlof, 1 stuikje roodlof, 100 gram gekookte ham, , stokbrood en kruidenboter, , voor de dressing, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel honing afgestreken, 1 theelepel mosterd afgestreken, 1 sjalot, gehalveerd en julienne gesneden, zout en versgemalen peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste roodlof recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top